Scapă de durerile de spate folosind un scaun ergonomic de calitate

Dacă problema durerilor de spate nu este una foarte gravă și care să necesite intervenția medicului, poți scăpa de ele sau le poți reduce folosind un scaun ergonomic de calitate.

Deși multe modele de scaune sunt prezentate ca fiind ergonomice, foarte puține dintre acestea sunt produse având la bază cercetări ori studii din domeniul ergonomiei. Majoritatea scaunelelor, dar mai ales cele ieftine nu dispun de nicio certificare care să poată asigura consumatorul de beneficiile pe care le deține.

Pentru ca un anumit model de scaun să obțină certificările necesare trebuie să trecă prin diverse teste, atât de calitate a materialelor folosite în ceea ce privește anduranța în timp, a influenței asupra mediului înconjurător, cât și acelea care asigură utilizatorul că scaunul nu are un impact negativ asupra sănătății utilizatorilior.

Exemplu: Iată certificările scaunelelor produse de Comfort Seating Europe (Ergohuman, Mirus, Genidia). Acestea au fost obținute în urma testelor riguroase – vezi ce înseamnă fiecare în parte făcând click aici.

Dacă în momentul acesta ai un scaun ieftin produs în China, te sfătuiesc să nu-l folosești pentru munca intensivă la birou, doar ocazional. Folosind un astfel de scaun te expui la riscuri uriașe pe termen lung. Este adevărat, un scaun ergonomic de calitate nu este deloc ieftin, dar cu siguranță tratamentele pentru durerile de spate costă mult mai mult.

Cele mai întâlnite dureri care apar din cauza statului îndelungat pe scaun sunt acelea din zona lombară. Durerea din zona lombară poate fi combătută sau ameliorată doar printr-o poziție corectă și confortabilă în timp ce lucrezi. Multe scaune nu dispun de suport dedicat pentru această zonă a spatelui, iar majoritatea persoanelor ignoră acest lucru până în momentul în care apare durerea.

Scaune ergonomice care te pot ajuta să scapi de durerile de spate

În afară de scaunul Ergohuman despre care am tot scris, sau de modelul Oklahoma pe care îl folosesc personal la birou de ceva timp, mai sunt și scaunele ergonomice Kulik fabricate in Italia.

Scaunele ergonomice Kulik dispun de un design ergonomic revoluționar, cu forme unice pe care nu le vei putea regăsi la nicio altă marcă de scaune. Kulik System este patentat la nivel mondial pentru beneficiile pe care acesta le are asupra sănătății. Mai multe puteți afla din video-ul de mai jos.

 

Scaunele proaste ne obligă de cele mai multe ori să adoptăm poziții inconfortabile și nesănătoase, forțând anumite zone ale spatelui să suporte tensiune o permanentă, mai ales zona lombară.

Scaunele precum Ergohuman, Oklahoma, sau cele de la Kulik System sunt modele de top care și-au dovedit utilitatea în timp, și care au apărut în urma diverselor studii și cercetări în domeniu. Munca de birou a devenit mai confortabilă, mai sănătoasă.

Primește noutățile direct în imbox

Abonează-te la newsletter și vei primi noile articole pe email

Adaugă comentariu

Cod protecție Antispam * Limita de timp a expirat. Te rog să dai reload codului Antispam.

Primește noutățile
în imbox

Abonați-vă la newsletter și obțineți lucruri interesante, actualizări direct în imbox.