Martor „Check Engine” aprins în bord la Opel Astra G 1.6. Cum afli codul de eroare fara să mergi la service (video)

martor-check-engine-opel-astra-gCitind acest articol veți învăța cum să depistați codul de eroare atunci când vi se aprinde martorul „Check Engine” în bord. Eu am un Opel Astra din 2001, și de ceva vreme îmi apare acest martor ce are forma unui motoraș de culoare galbenă. Mașina nu și-a schimbat comportamentul în mers, dar mă stresa faptul că nu știam ce înseamnă, de ce se aprinde. Am căutat informații pe net, în special pe forumuri despre cum pot citi un cod de eroare fără să mă duc la un service auto. Binențeles că voi merge cât mai curând la service, nu o las așa, dar am vrut să știu dinainte codul de eroare pentru a ști în mare care este problema.

Procedura este simplă. Iată cum am aflat codul de eroare și ce problemă semnalează acesta:

 

Testul de mai sus este foarte util  pentru ați face o idee despre ce ar putea avea mașina, atunci când apare motorașul galben în bord. Până la urmă tot la service se ajunge, dar măcar îți faci o idee preliminară.

Mai multe coduri de eroare și ce însemnă acestea puteți găsi aici: http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php/571072-List-of-Fault-codes-and-how-to-check-for-them

Update 08.11.2016

Am fost ieri la Aldo Service și s-a rezolvat prin curățarea EGR-ului și a clapetei de accelerație. Martorul a dispărut, mașina pornește și accelerează super! 🙂

Dacă ți-a fost de folos acest mic tutorial, sau ai nevoie de mai multe explicații, te rog să lași un comentariu la acest articol folosind formularul de mai jos.

Primește noutățile direct în imbox

Abonează-te la newsletter și vei primi noile articole pe email

2 Comentarii

  1. Daniel 8 iulie 2017
    • ValyOnline 8 iulie 2017

Adaugă comentariu

Cod protecție Antispam * Limita de timp a expirat. Te rog să dai reload codului Antispam.

Primește noutățile
în imbox

Abonați-vă la newsletter și obțineți lucruri interesante, actualizări direct în imbox.