Caroli este printre cei mai cunoscuți producători de mezeluri din România, nu întâmplător fiind și una dintre mărcile mele preferate. Salamul Semenic de la Caroli este acum prevăzut cu o etichetă termosensibilă care își modifică culoarea în funcție de temperatură. Mai exact, eticheta rămâne verde dacă produsul este păstrat la o temperatură sub 8 grade celsius, sau devine galbenă dacă tempratura depășește 8 grade celsius. Genial! Dacă toate alimentele ar fi prevăzute cu ceva similar, atunci ne-am da seama încă din supermarket dacă produsele sunt păstrate la temperaturile corespunzătoare. Dar să revenim la salamul Semenic…
Primul lucru la care trebuie să fiți atenți este ca acesta să aibă culoarea verde în momentul în care îl luați de pe raft, apoi trebuie să vă asigurați că eticheta este bine lipită de salam (aceasta „simte” temperatura produsului). Este posibil ca eticheta să devină galbenă în drumul dintre magazin și acasă, dar ăsta nu este un lucru grav, deoarece aceasta va deveni iar verde în aproximativ 60 de minute după ce este pus din nou la rece, în frigider. Important este faptul că această etichetă te atenționează, îți aduce aminte vizual dacă produsul stă la o temperatură la care se va strica, sau te va asigura că este păstrat la temperatura recomandată de producător. Atât de simplu!
Unora mai suspicioși din fire s-ar putea să li se pară doar o strategie de marketing și să scape din vedere utilitatea, și anume, știi exact dacă salamul este păstrat la de comerciant la temperaturile corespunzătoare. Mie personal mi se pare un lucru cool, ca să zic așa 🙂 #mâncarecunotificare